Faydalı Bilgiler

Elektronik Sigara İle Sigara Nasıl Bırakılır?

Elektronik sigara, sigara ve diğer tütün kullanıcıları için üretilmiş bir üründür. Elektronik sigara likit sayesinde kişinin nikotin ihtiyacı karşılanır. Sigara sağlık için son derece zararlı ve kötü bir alışkanlıktır. Bir çok kullanıcı bırakmayı ister ama bir türlü bırakamazlar. Son senelerde sigarayı bırakma yollarından biri de elektronik sigara kullanımıdır. Elektronik sigara ile sigara nasıl bırakılır?

Elektronik sigara kişinin nikotin ihtiyacını daha az kimyasal ile karşılayan bir mekanizmaya sahiptir. İçerisinde elektronik sigara likidi adı verilen bir sıvı vardır. Elektronik sigara likit içeriği bitkisel gliserin ve propilen gliserin içermektedir. Kişinin nikotin ihtiyacını karşılarken aseton, fare zehri, radyoaktif maddeler gibi zararlı bir çok maddeyi içeriğinde bulundurmaz. Bu sayede sigaranın kişiye verdiği zararı % 90 azaltmaktadır.Sigarayı Bıraktırma Yolları Elektronik Sigara

Elektronik sigara likit ile çalışan bittikçe yeni likit eklenen bir üründür. Şarj edilebilen içerisinde sabit pillerle çalışır. Sigarayı bırakma konusunda oldukça yararlıdır. Elektronik sigara da zararlıdır. Hiç kimse zararsız bir üründür diyemez. Fakat sigarayı bırakma konusunda yararlıdır ve sigaranın verdiği zarar kadar zarar vermez.

Sigarayı Bıraktırma Yolları Elektronik Sigara

Sigarayı bırakmak isteyenler kişiler bu ürün ile her gün nikotin ihtiyacını azaltarak sigarayı bırakabilirler. Ayarlanabilir mekanizması sayesinde nikotin miktarı zamanla azaltılabiliyor. Kullanıcı her gün nikotin miktarını azaltarak vücudunu alıştırarak sigarayı bırakabilmektedir. Bu zaman ve sabır işidir. Bırakamıyorum çok denedim ama olmuyor diyen kişiler için denenebilir bir yoldur.

Elektronik sigara kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Elektronik sigara likiti ortada bırakılmamalıdır. Çocuk ve evcil hayvanlardan uzak tutulmalıdır. İçerisinde sıvı nikotin olduğu için erişilebilir bir yerde olmamalıdır. Aynı zamanda elektronik sigara likiti oda sıcaklığında tutulmalıdır. Çok sıcak yada buzdolabı gibi soğuk bir ortamda muhafaza edilmemelidir. Cihaz içerisinde elektronik sigara likiti azaldığında dikkat edilerek eklenmelidir.

Sigarayı bırakamıyorum diyen kişiler için son senelerde sigarayı bırakma yollarından biri olarak elektronik sigara gösterilmektedir. Bu cihaz ancak bırakma yolu olarak kullanılmalı, yeni sigaraya başlama yolu olarak asla denenmemelidir. Sigara kadar zararlı olmasa da sağlıksız bir üründür. Elektronik sigara likit içerisinde sıvı nikotin bulunmaktadır. İnsan sağlığı için zararlıdır. Ancak sigarayı bırakma yolu olarak denenmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir