Sağlık

Yılda 580 Bin Kişiyi Öldürüyor

Sivrisinek sokması ile bulaşan hastalık. Hastalığın adı sıtma olarak bilinen ve dünya genelinde her yıl 580 bin kişinin ölümüne sebep oluyor. Hiç beklenmedik anda sivrisineğin tek ısırığı sonucunda vücudunuza giren mikroplar sonucunda hastalığın taşıyıcısı oluyorsunuz.

Küçük bir sivrisinek sizi öldürebilir. Sıtmanın insan hayatında karşılaşabileceği ölümcül hastalıklardan birisi olduğu vurgulandı.

Sıtma aşısı Afrika gidiş ve dönüşlerde kişilere uygulanacak. İnsanları öldüren hastalığa karşı 7-30 gün içinde belirtilerinin ortaya çıktığı açıklandı.

Yurtdışına çıkıldığında Afrika, Orta ve Güney ABD, Güney Asya, Güneydoğu Asya ve Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Güney Pasifik gibi ülkelerde sıtma olaylarına sıkça yaşanmaktadır. Sıtmanın görüldüğü yerlere gidecek olanlar daha önceden kendisini korumak için gerekli tedbirleri alması gerektiği belirtildi.

Sıtma geçmişte görülen yaygın hastalıklardan olup riskleri her geçen gün arttığı vurgulandı. Seyahat eden kişilerin daha önceden gerekli olan doktor muayenelerinden geçerek aşıdan sinek kovarına kadar ihtiyaçlarını karşılamaları gerektiği vurgulandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir