Gündem

1 Milyon Bisiklet Dağıtılacak

Sağlık Bakanlığı kapsamında bisiklet kullanımının geliştirilmesi adına Bakan Mehmet Müezzinoğlu’nun taimatı doğrultusunda 2015-2018 yılları arasında 1 milyon bisiklet dağıtımı yapılacak. Müjdeli haberin verilmesi ile bisiklet almayı bekleyen yüzlerce çocuk olmaktadır. Bisiklet dağıtımı çocuklar için müjdeli olup sağlıklı yaşamlarını temel sağlayacağı düşünüldü. Bakanlıktan yapılan basın bildirisinde bisiklet dağıtımı hakkında bilgiler detaylı olarak verildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

18.05.2015

BASIN AÇIKLAMASI

Bakanlığımız tarafından bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatları ile Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının içeriğine uygun olarak “Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018” kapsamında 1 milyon adet bisiklet dağıtımı yapılacaktır.

Hedef grup; çocuklar-okullar, üniversiteler ve belediyeler olarak belirlenmiştir.

Bu proje kapsamında ilk olarak, 19 Mayıs 2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Ortaokul 5. 6. ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan ve “bisiklet modülü” dersini uygulayan okullara 10 bin 589 adet bisiklet teslim edilecektir. Bu kapsamda 30 Büyükşehir Belediyesi olan illerimize bisikletler gönderilmiştir.

Ayrıca 3 bin 220 bisiklette üniversitelere dağıtılmak üzere, İl Halk Sağlığı Müdürlüklerine gönderilmiştir. Bisiklet dağıtımı yapılacak üniversitelerimiz ise şunlardır; Hacettepe Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi.

Bakanlığımız tarafından Belediyeler için bisiklet yolu kriterleri belirlenmiş olup, “T.C. Sağlık Bakanlığı Tarafından Bisiklet Desteği Sağlanacak Belediyeler İçin Bisiklet Yolu Kriterleri” başlığı altında www.saglik.gov.tr web sitesinde duyurulmaktadır.

Bilgilerinize sunulur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir