Gündem

200 Öğrenci Gıda Zehirlenmesinden Hastaneye Kaldırıldı

Kocaköy ilçesinde taşımalı eğitim veren okullarda öğle saatlerinde 200 öğrenci gıda zehirlenmesinde bölge civardaki hastanelere kaldırıldı.

 

Ulaşan bilgilere göre, Diyarbakır ilinin Kocaköy ilçesinde taşımalı eğitim hizmeti veren okullarda öğle saatlerinde öğrenciler rahatsızlanmaya başladı. Mide bulantısı, baş dönmesi, karın ağrısı gibi şikayetlerle gelen öğrenciler öğretmenleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin bazıları evlerinden hastanelere kaldırılırken, bazıları da okuldan hastaneye sevk edildi.

 

Taşımalı eğitim veren okullar için öğle yemeğinde çıkan pilav ve tavuk yemeğinin ardından başladığı tespit edildi. Karın ağrısı ile başlayan şikayetler, öğrencilerin bir kısmının öğretmenler tarafından hastaneye ulaştırıldı. Bazı öğrenciler ise evlerine gittikten sonra rahatsızlanmaya başladı. Yaklaşık 200 öğrenci Kocaköy Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahaleler sonucunda mideleri yıkandı. Zehirlenme şüphesi ile kaldırılan hastanede durumu ciddi olanların mideleri yıkandı. Zehirlenme vakasında okullara yemek dağıtımı aynı şirket olduğu tespit edildi. Yemek dağıtımında tavuktan zehirlendiği şüphe edilmekte. İncelemeler yemekte dağıtılan tavuklar üzerinde yapılmakta.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir