Sağlık

Sıcak Havalarda Nasıl Giyinmeli?

Yaz mevsiminin gelmesiyle sıcak günler bizi beklemekte. Sıcak havayı herkes sevmeyebilir. Kış mevsiminde kendini huzurlu hissedenler yazın gazabına uğrayacaklar. Serin yerlerde daha çok zaman geçirecekler. Öğle saatlerinde özellikle dışarıya çıkılmamalıdır. Güneşi havalarda güneşin zararlarından korunmak için doğru kıyafet seçimi yapılmalı. Güneşi havalarda nasıl giyinmeli? sorusuna cevap vererek güneşin zararlarından korunabiliriz.

 

Aşırı sıcak havalarda bunalım, kalp krizi, burun kanaması gibi çeşitli rahatsızlıklar artmaktadır. Sıcak havalara dayanamayan kişiler serin alanlarda beklemeliler. Güneşin en etkin olduğu 12.00 – 15.00 saatleri arasında dışarıya çıkılmamalı. Uzmanlar güneş ışınlarının zararlarından korunmak için geçirgenliği en aza indiren beyaz, sarı, mavi, yeşil gibi giysileri tercih etmelerini öneriyor. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için doğru seçim olacaktır.

 

Sıcak havalarda terleme çok olacağından bol su tüketimi gerekmekte. Terleme sonucunda bakteriler ortaya çıkacağından dolayı pamuksu elbiseler bakterilerden koruyacaktır. Sağlıklı kalabilmek için elbiselerimizin rengi, malzemesine dikkat etmeliyiz.

 

Elbisemiz kadar ayakkabı seçimi de önemlidir. Yaz aylarında ayakkabı seçerken ayağımızı sıkmamalı. Tamamen kapatan ayakkabılar bir müddet sonra terlemeye yol açar. Bakteriler en hızlı ayaklarımızdan yayılırlar. Havalandırma yapan ayakkabılar terlemeyi önleyecektir. Aşırı sıcaklarda terlemeler mantara davetiye çıkarmakta. Kötü kokulara sebep olur, tedavisi de zorludur.

microsoft project 2016 satın al

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir