Gündem

Alman Doktorlardan sigara yasağına destek

Almanya’nın Baden Württemberg Eyaleti’nin şehir merkezlerinde cafe, lokanta, lokal gibi kapalı alanlarda sigara içilmesine yönelik yasağın genişlemesini istediler. Kişilerin yasakları ihlal ettiği gibi kapalı alanların olması içmeyen kişilerinde yanlarında giderek pasif içicilik konumuna düştüklerinden yana şikayetlerini dile getirdiler.

Sigara yasağının belirli bölgelere göre yetersiz kaldığı açıklandı. Yasaklar uygulanması için kuralların uygulayıcıları olmaları gerektiği bunlar için görevli olan yetkili kişilerin denetimlerde etkisiz kaldıklarına yönelik şikayetler bildirildi.

Eyalet yönetimi tarafından yapılan anket sonucunda sigara kullanımının yüksek olduğu bunun yüzde 46’lik kısmının çocukların pasif içicilikten etkilendikleri belirtildi. Uygulamalardan rahatsız olmayan kişilerin toplumdan daha uzak gözle görülmeyecek yerlerde sigara içmelerinin gerektiği belirtildi.

Alkol satılan noktalarda sigara kullanım oranının yüzde 75 olduğu dile getirildi. Oyun salonlarında çocukların stres ve zorluk içerisinde olması kendilerini sigara ile ödüllendirdikleri açıklandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir