GündemSağlıkSağlık Personelleri

Askere Cep Telefonu Kullanmak Serbest Oluyor

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan er ve erbaşlar için yeni yasa gündeme geldi. Askerlerin aileleri ile iletişim kurabilmesi adına yeni bir adım atılarak yıllardır beklenen olay gerçekleşiyor. Tasarıya göre askerlik vazifesini yerine getiren kişiler belirli saatler içinde ailesi ile iletişimini cep telefonları ile sağlayabilecek.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada “Türk Silahlı Kuvvetlerine emanet edilmiş vatan evlatlarının” aileleriyle iletişimini geliştirmek, moral ve motivasyonu yükseltmek maksadıyla kışlalarda cep telefonlarının belirli koşullar ve saatlerde kullanılmasına yönelik çalışmalarda sona gelindiği belirtildi.

Açıklamada, “Uygulamanın başlamasıyla birlikte erbaş ve erlerimiz özellikleri Türk Silahlı Kuvvetlerince belirlenmiş ve onaylanmış cep telefonlarıyla belirli saatlerde ve belirlenmiş numaralarla aileleriyle konuşma imkanına kavuşacaktır” ifadesine yer verildi.

Askerlerin cep telefonu kullanması yasallaşarak artık vatani görevini yaparken ailesi ile yakından iletişim içinde olmalarına imkan sağlıyor. Tasarı geçtiği durumunda 100 binlerce ailenin evladı imkanlardan faydalanmış olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir