Gündem

Alzheimer Hastalığı Tedavisi Bulundu!

Alzheimer Hastalığı Son Dakika Haberimizi Umarım Beğenirsiniz.


Alzheimer Hastalığı

Alzheimer hastalığının tedavisi bulundu diyen bilim adamları bu hastalığın tedavisinin D vitamini ile çözüldüğünü söylemekteler. Alzheimer hastalığı ciddi ve yavaş yavaş ilerleyen bir hastalıktır. Genelde orta yaşlardan sonra ortaya çıkan hastalık, kişilerde unutkanlık sorunları ile başlamaktadır. İleri yaşlarda başladığı için ise bu belirtileri yaşlılık unutkanlığı ile bağdaştırırız. Bu çok yanlış bir gözlemdir. Bu hastalık ileri evrelerde kişilerin günlük yaşamdaki tüm aktivitelerini yapamaz ve yatağa mahkum kılan bir hastalıktır. Bu nedenle belirtilerinin iyi gözlenmesi, unutkanlık başta olmak üzere belirtileri görüldüğünde doktora gidilmesi gereklidir.

Alzheimer Hastalığı Tedavisi Bulundu

Doktorlardan oluşan bir grup bilim adamı  çok sevinçli bir haber ile bizlere alzheimer hastalığının tedavisi bulunduğunu ve bu hastalığa yakalanmamak için yapmamız gerekenleri söylemekteler.  Fareler üzerinde yapılan deneylerde farelere yüksek dozda rafine şeker verilerek alzheimer hastalığına benzer bir durum yaratılmaktadır. Yüksek dozda şeker, farelerde beyindeki nöronların yıkımına neden olmakta ve bu yıkım ile birlikte fareler bunamaya maruz kalmaktalar. Bu farelere D vitamini tedavisi uygulandığında ise fareler de düzelme olduğu gözlemlenmiş. Bu deneyler geliştirilmiş ve D vitamini eksikliğinin Alzheimera neden olduğu ve D vitamini takviyesinin ise alzheimer hastalığını tedavi etmekte başarılı olabileceği gözlenmiştir.
Bu deneyler Alzheimer hastaları ve yakınları için büyük sevinç yaratmıştır. Burada yapılması gereken nokta düzenli kontrole giderek sağlık muayenelerinizi yaptırmamızdır. Eğer D vitamini eksikliğiniz var ise mutlaka takviye vitamin alınarak D vitamini eksikliğinizi gidermelisiniz. Olası bir hastalık yada hastalığa yakalanılmış ise düzelme göstere bilmek için bu konuda dikkatli olunmalıdır. En azından hastalığın çabuk zamanda ilerlemesi önlenebilir.
Vitamin eksikliği bir çok hastalığın ana kaynağıdır. Düzenli doktor kontrolleri bir çok hastalığın erken evrede teşhisini sağlamaktadır.

office 365 satın al

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir