Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kanser Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Şubat Dünya Kanser Günü sebebiyle Twitter hesabından mesajlar yayınlandı. Kanser hastalarına umut olacak mesajlarda erken teşhise dikkat çekerek “Yüzde 90 oranında dış etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan kanser asla tedavi edilemez değildir. Kanseri yenmek bizim elimizde” dedi.

 

Sosyal medya üzerinden 4 Şubat Dünya Kanser Gününü unutmayarak, twitter’dan mesajlar attı. RTE imzalı mesajlarda dünya üzerindeki kansere dikkat çekti. Erken teşhis sayesinde kanserin tedavi edilebileceğine, dünya genelindeki salgın gibi yayıldığını da anlattı. Yüzde 90 oranında dış etkenlere bağlı olarak kanserin oluştuğunu ifade etti.

 

“Kanser hastalığı, maalesef günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olarak her geçen gün daha fazla insanı etkiliyor. Ülkemizde her yıl 175 bin kişiye kanser teşhisi konulurken, dünya genelinde 10 milyona yakın insan kanser sebebiyle hayatını kaybediyor. Yüzde 90 oranında dış etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan kanser asla tedavi edilemez değildir. Kanseri yenmek bizim elimizde.Tütün, Alkol ve hareketsizlik gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durarak sağlığımızı koruyabilir, kansere yakalanma riskini azaltabiliriz. Ayrıca, tüm hastalıklarda olduğu gibi kanserle başarılı mücadelede en önemli unsurun erken teşhis olduğunu da unutmamalıyız. Sağlık Bakanlığımız ve diğer kurumlarımızın erken teşhis konusunda yaptığı bilinçlendirme çalışmalarına el birliğiyle destek olmalıyız. 4 Şubat Dünya KanserGünü’nün bu hastalıkla ilgili farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni ediyorum. RTE”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir