GündemSağlık Personelleri

Doktorlara Yüksek Maaş Müjdesi

Bakanlık doktorlar için 5 bin kadroluk yer ayırdı. Sağlık Bakanı müsteşarı Eyüp Gümüş, Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki hekimlerin uzun vadeli ekonomik güçlenmelerine destek verileceği açıklamasında bulundu. Doktorlarla görüşmelerinde hekimleri hasta sayıları fazla olmaması ile döner sermayeden yeterine pay alamadıklarına değindi. Doktorlara yüksek zam müjdesi ile 5 bin kişilik kadronun açılacağına değinildi.

 

Doktorluk mesleğinin kutsallığı ve herkesin hayali olduğu meslekler arasında yer almakta. Bir çok kişinin önemseyerek destek çıktığı meslekler arasındadır. Son yılların ülkelerin en çok ihtiyaç duyduğu meslek grubudur.

 

Türkiye’de sağlık alanında başta devlet hastaneleri olmak üzere kadrolu atamaların hızlanması için çaba gösterileceği belirtiliyor. Özel hastanelerde ihtiyaç duyulan doktorların artmasına neden olması ile kadrolular için yer açıldı. Özel hastanelerde çalışmak için devlet hastanelerini bırakanlar için iyileştirme yapılacağı öne sürüldü. Uzman hekimlerin iyi miktarda maaş almaları, pratisyen hekimlerin düşük maaş alması göze çarptı.

 

Toplu sözleşme ile doktorların maaşlarında artış sağlanacağı açıklandı. Kadrolu olarak 5 bin kişinin işe alınarak bölgenin ihtiyacı giderilmesi planlanmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir