Gündem

Dolandırıcılar Yine İş Başında

Telefon dolandırıcılığının artması insanları tehlikeleri durumlara sokmaya devam ediyor. Her geçen gün yeni bir telefon dolandırıcılığı haberi yapılmakta. İnsanlar yıllar boyunca biriktirdiği paraları tek bir günde dolandırıcıların hesabına ya da elden teslim ediyorlar. Dolandırıcılar işlerini geliştirerek tapu, senet işlerine girerek dolandırmaya devam etmekte. Sizi şaşırtacak yöntemler akıllarından geçerek saf insanları yakalamaya çalışıyor.

Dolandırıcılar tatil kazandınız numarası ile kurbanlarını arıyorlar. Sizden bilgiler isteyerek evlerine kadar adres veriyorlar. Kendilerine ait olmayan yerlerden tatil yapmanız için size çeşitli hizmetler sunacaklarını belirtiyorlar. Devre mülk kazandınız diyerekten de dolandırıcılar kurban aramaktadır. Çeşitli yalanlar söyleyerek hipnozda dahil olmak üzere sizlere çeşitli belgelere imza attırıyor.

Dolandırıcılar senetlere imza attırdıktan sonar ortadan kaybolarak paralarını tahsil ediyorlar. Polis özellikle halkı bu tür dolandırıcılara karşı uyarmakta. Halkında uyanık olup kendilerini çeşitli bahanelerle kandırmak isteyen kişilere kanmamaları gerektiğini belirterek 155 polis imdat hattını aramalarını belirtiyorlar.

Telefon üzerinden dolandırıcılara itimat etmeyin ve size hediye gibi çeşitli ikramiye de bulunan kişilere inanmayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir