Sağlık

Elektrikle Tedavi Dönemi Başlıyor

Bilim adamları yaptığı deneylerde, sinir hücrelerindeki sinyalleri elektrikleri akımları sayesinde kontrol ederek bazı hastalıkların tedavisinde kullanmayı başardı.

 

Tıptaki bu büyük yenilik sayesinde artık artrit, diyabet ve astım gibi birçok hastalık elektrikle tedavi edebilecek. Londra’daki Galvani Bioelectronics şirketi, hayvanlara karşı uyguladığı testlerde bu konuda çeşitli başarılar elde ettiğini açıkladı. Hayvanlara içlerinde elektrot bulunan küçük silikon başlıklar takarak sinirlere elektrik gönderildiği ve bunun sonucunda taşıdıkları mesajları kontrol altına alabildikleri belirtildi.

 

GlaxoSmithKline (GSK) Başkan Yardımcısı Kris Famm, BBC’ye verdiği röportajda “Tip 2 diyabette sinirlerdeki sinyallerin arttığını gözlemledik. Diyabetli farelerde bu sinyalleri elektrik akımı sayesinde bloke ettiğimizde vücudun insüline karşı hassasiyetinin önüne geçilebiliyor.” ifadesini kullandı.

 

Galvani Bioelectronics şirketi yaptıkları açıklamada yaklaşık 7 yıl sonra bu tedavi yöntemini yetkililerin onayına sunabileceklerini de açıkladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir