Sağlık

Bebekleri Öpmeden Önce Bu Yazıyı Okuyun!

Bebekler dünyanın en masum varlıkları olduğu herkesçe kabul edilmektedir. Kimseye zarar verebilecek güçte olmadıkları gibi anne ve baba ya da yakınlar tarafından devamlı ilgi odaklarında olurlar. Öpme eylemi bir çok şekilde yapılır. Sık tekrarlanan öpücükler bebeklerin kişilik gelişimi üzerinde olumsuz etki yaratabilir. Öpme şeklinin hangi durumlara yol açacağını hep birlikte öğrenelim…

 

Bebeklerin masum olmalarından dolayı onlara gösterilen duygusal yakınlık gelişimlerini olumsuz etkiler. Fakat bazı ufak şeyler, bebeğinizin hayatını etkileyebilecek duruma sahiptir. Buna ilk olarak çocuklarının öpülmemesi gerektiği belirtiliyor. Bu durum, çocukta kaybetme korkusu ya da kıskançlık duygularının aşırı derecede artmasını etkiliyor.

 

Bebeklerin boynundan öpülmemesi gerektiren ikinci örnektir. Çocukların boynundan öpülmesi aşırı hassasiyete sebep olabiliyor. Çocuğun dudaktan öpülmesi ağız oylu enfeksiyonlarına davet çıkarmaktadır. Bu durumda hijyenik olarak doğru olmadığı belirtilmektedir. Çocuğa gösterilecek yakınlık onu rahatsız etmemelidir. Çocuğun gelişiminde öpücükler onların kendilerine olan güvenlerini sarsarak gelişimlerini olumsuz etkilediği kaydediliyor.

 

Yukarıda belirtilen bölgelerden çocuğun öpülmemesi gereklidir. Çocuğunu öpecek olan anne ve babalar alnından ve yanaklarından öpmelidirler. Bu öpüş şekli iyi duygu kazandırarak gelişimlerini de olumlu etkilemektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir