Gündem

İhraç ve göreve iade edilenlerin listesi 675-676 sayılı KHK ile yayınlandı

Resmi Gazetede yayımlanan yeni kararnamelerden biri sağlıkçıları ilgilendiriyor. 675 sayılı KHK, göreve iade ve görevden ihraç edilenler belirlendi. FETÖ soruşturması kapsamında bağlantıları olduğu belirlenen kişiler ihraç edilirken, daha önce FETÖ mağduru olan kişilerin tekrar görevlerine iadeleri yapıldı. Kapatılan gazetelerin yanı sıra ihraç edilenlerle rütbesi alınanlarda gazete de yayınlandı.

 

Bugün yayımlanan 675 sayılı ve 676 sayılı KHK’da görevden ihraç edilen ve göreve iade edilen kamu görevlilerin listesi açıklandı. Buna göre 2’si general olmak üzere 39 TSK personeli göreve iadesi gerçekleşti. TBMM’d 32, Yargıtay’da 183 personel ihraç edildi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu son KHK kararlarını onadı. Bunlardan en önemlisi 675 sayılı KHK oldu. Bugünlerde kararnameler yürürlüğe girerek kamu kurumlarının FETÖ ilişkisi kesilmesi adına yapıldığı, kamu personellerinin isimleri Resmi Gazete de yayımlanarak bildirildi.

 

675 sayılı KHK ile kamu kurum ve kuruluşlarında görevli 10 binin üzerinde memurun ihraç edildiği belirtiliyor. TBMM’ye ve Milli Eğitim Bakanlığı’na, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve daha bir çok kuruma memur iadeleri de devam etmektedir. Kapatılan televizyon ve radyolar tekrar açılarak yayım hayatına başlayacak olmaları listede yer aldı. Bunlara ulaşmak için resmi gazete ulaşmanız mümkün.

LİSTE 1,  İhraç Listesi
LİSTE 2, Rütbesi alınanlar
LİSTE 3, 668 ile iade ve ihraç edilenler
LİSTE 4, 672 ile iade ve ihraç edilenler
LİSTE 5,
LİSTE 6,
LİSTE 7, kaptılan gazeteler
LİSTE 8,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir