GündemSağlıkSağlık Personelleri

İlk seferine çıktı: Güneş Panelli Otobüs

ODTÜ Güneş Enerjisi Araştırma Merkezi ve özel bir firmanın çalışmaları doğrultusunda yüzde 100 yerli olan güneş panelli otobüs yollara çıktı.

Güneş paneli sayesinde güneşten gelen ışıları elektrik enerjisine döndürerek çevre dostu kimliğe bürünüyor. Taşımacılıkta tasarruf sağladığı gibi petrole olan bağımlılıktan kurtuldu. Güneş enerjisi ile çalışan otobüs herhangi bir sorunla karşılaşmadan seferine başladı. Elektrik ile klima, görüntü ses sistemleri, soğuk-sıcak su makineleri, aydınlatmalar sayesinde güneş panelleri sayesinde elektrik enerjisi üretebiliyor.

Güneş enerjisi elektrik enerjisine çevirerek hareket etmesini sağlamaktadır. Saatte 1.4 kilowatt elektrik enerjisi üretiyor.

Güneş paneli sayesinde ulaşım alanında büyük indirimlerin yapılması beklenmektedir. Güneş sistemi entegre edilmesi sonucunda %2-3 yakıt tasarrufu sağlayarak benzine bağımlılıktan kurtulduğunu gösteriyor.

Geleceğin Enerjisi
Güneş enerjisinden faydalanarak elektrik enerjisi elde edilmesi hareket enerjisine çevrilebilir durumda olmaktadır. Güneş enerjisinden yararlanarak gelecekte toplu taşıma araçlarının büyük kısımları güneş enerjisine bağlı olabilir. Yaz aylarında ve havanın açık olduğu dönemlerde güneş enerjisi kapalı olduğu zaman fosil yakıtlar ağırlık verilmesi planlanmakta. Yapılan buluş insanlık için oldukça önemli olduğu vurgulandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir