Gündem

Kemik İliği Bankası Hizmete Başladı

Türk Kızılayı tarihi boyunca en önemli projelerden birisine imza attıklarını, gelecekte ihale sürecine girerek kamuoyuna deklere edeceklerini belirtti. Ülkemizde döner sayısının 400-500 civarında olması oldukça büyük rakamların göstergesi olmuştur. Dünyadaki sayı ile ülkemizdekilerin birbirlerine yakınlaşacağını düşündüğü gibi sözlerini “İnanıyorum ki altyapı sağlıklı kuruldu. Bundan sonraki süreç, özellikle hayata tutunmak için umut bekleyenlere yeni umut kapıları aralayacaktır” diyerek tamamladı.

 

Ülkemizde kemik iliği nakli bekleyenlerin sayısı her geçen gün artmasından dolayı önemli ihtiyaç olarak görülmektedir. Kemik iliği bekleyen 500 çocuk, 350 civarında yetişkin olduğunu dile getiren Müezzinoğlu “Türkiye, dinamiklerini daha ileriye taşıdığında, bölge ülkelerinden de ülkemizin bu anlamda altyapısından yararlanmak isteyenler olacaktır. Çünkü Türkiye Avrupa’da kemik iliği naklinde 5’inci durumda. Altyapımızı güçlendirdikçe, sıralamanın değişmesini arzu ediyoruz. Bu birlikteliğin, her geçen gün güçlenerek devam etmesini temenni ediyorum” ifadesini kullanarak anlatmıştır.

 

Türk Kızılayı Genel Başkanı Lütfi Akar tarafından gönüllü kök hücre bağışçılarının desteğinin önemli rol olacağı dile getirilmiştir.

 

Ülkemizde 844 hasta kemik iliğini bekliyor sözlerinin ardından yapılacak olan yatırımlar doğrultusunda katkılar sağlayacaktır.

 

Kemik iliği bankasının kurulmasının donör bakımından katkı sağlayacağı, TÜRKÖK Projesi kapsamında 7 Kasım 2013’de Sağlık Bakanlığı ve Kızılay arasında imzalanan işbirliği protokolü ile birlikte insanlara umut doğmaktadır. Yılsonu ile 70 bin bağışçıya ulaşılacağı düşünülmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir