Gündem

Kış Saatine Dikkat

Dünyada 25 Ekim tarihinde kuzey kutbunda saatler 1 saat geri alınırken ülkemizde ertelendi. Saatlerin 8 Kasım’da geri alınacak olması insanların akıllarını karıştırdı. Telefonların ve bilgisayarların saatleri otomatik olarak geri alınmış olması iş hayatında sıkıntı yarattı. Seçimlerden dolayı saatlerde karışıklık olmaması adına saatlerin geri alınmasının önüne geçildi. Cihazlar Türkiye’nin durumundan haberdar olmamasına bağlı olarak geri alınarak seçim gününde sandığa erken gitmek zorunda kalmışlardı.

2015 yılında kış saati uygulaması 8 Kasım tarihinde başlayacağı belirtildi. 1 Kasım’da yapılacak seçimlerin ardından bir hafta sonra kış saati uygulamasına geçiş yapılacak.

Saatlerin karışıklılığından dolayı sıkıntılar yaşandı. Biletleri iptal olan yolcuların isyanları her alanda görüldü. Uçaklarını kaçıran, otobüs biletleri yananlar ve işine geç kalanlarla doldu.

Kış saati uygulaması tarih olarak 8 Kasım tarihinde yapılacağı belirtildi. Yapılacak uygulama sayesinde enerji tasarrufu sağlanarak işlem gerçekleştirilmiş olacaktır. 8 Kasım tarihinde 04:00’da saatler bir saat geri alınarak 03:00 çekilecektir. Uygulama saatlerinin yapılması zamanın daha geriye alınmış olacağını gösteriyor. Kış saati uygulaması seçim nedeni ile geciktirdiği belirtilmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir