Gündem

Müslümanlar Oruç Tutacak

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte oruç zamanı da yaklaşmaktadır. 2015 yılında oruç ayı Hazirana denk gelmesi havaların en sıcak oldu zamanı işaret ediyor. Oruç tutacak olan kişiler bu yıl en kısa iftar ve sahur arasındaki vakti yaşayacaklar. Uzun süreli oruç tutarak açlıkla, susuzlukla sınanmış olacaklar. 2015 yılının ilk orucunu 17 Haziran 2015 Çarşamba günü başlayacak. Sahura kalkacağımız gün ile orucumuza başlamış olacağız. 18 Haziran 2015 günü ilk iftarımızı açacağımız gün olacaktır. Şimdiden kişiler kendilerine dikkat etmeleri gerekiyor. Ramazan ayına hazırlık yaparak kilo almalarının önüne geçmelidir.

17 Haziran 2015 Çarşamba gecesi sahur ile başlayacaktır.

11 ayın sultanı olarak bildiğimiz Ramazan ayı mübarek aylardan olmaktadır. Zamanımızı ibadet ederek geçirmemiz hayır ve bereket getirecektir. İyilik ve dua ile geçireceğimiz aylardan olması beklenen zamanı göstermektedir. Oruç tutarken aynı zamanda Allah’a karşı dua ederek ibadetlerimizi yapmalıyız. Ramazan ayı 16 Temmuz 2015 Çarşamba günü son olacaktır. 17 Temmuz Ramazan bayramı olmaktadır.

Ramazan ayını güzel ve hoş geçirmemiz gerekmektedir. Gerek ibadetimizle, gerek davranışlarımızla doğru şekilde nefsimizi terbiye etmeliyiz. İbadetlerimizi yerine getirerek hayır kazanmamız mümkündür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir