Gündem

Özel güvenlikçilerin kamu görevine son!

Savcı’nın şehit edilmesinden sonra kamu kurumlarında özel güvenlikçilerin güvenlik zafiyeti verdikleri ifade edildi. Kamu kurumlarının güvenliğini emniyet güçlerinin sağlanması için hazırlıklar seçim sonrası gündeme gelecek. Taslak üzerinde çalışmalar yapılarak seçimden sonra meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

Özel güvenlikçilere polislik müjdesi verildi. İçişleri Bakanlığı ve güvenlik bürokrasisinin hazırladığı taslak, seçim sonrasında siyasi irade doğrultusunda karar verilerek gündeme gelecek.

Güvenlik elemanları yaş, eğitim, fiziki yeterlilik gibi kriterler doğrultusunda Emniyet Teşkilatı’na polis olarak girme imkanı tanınacak. Üniversite mezunları seçilecek ve polisliğe başvuru yapılması için olanak tanınacak. Sınavı geçen polisler 1 yıl eğitim merkezlerinde eğitim alarak polis üniformasını giyebilecek.

Silahlı ve silahsız olmak üzere kamu memurları ayrılacak. Bazı kurumlarında ihtiyaca göre şok tabancası ve ateşsiz silah gibi ekipmanların taşınmasına olanak sağlanacak.

Özel sektörde firmalar güvenlik görevlilerini kendi kadrolarında yer verebilir. Yürürlüğe girmesi sonucunda firmaların çoğunun kapanacağı düşüncesi ortaya çıktı. Şirketler çeşitli sitelerin güvenliğini sağlamak için hizmet verebileceği gösterildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir