Gündem

Papa Arjantin Halkına Seslendi “Yaşam Hakkınızı Savunun”

Papa Franciscus, Arjantin Kongresi’nin kürtaj yasasını mecliste görüşecekleri dönemde halka çağrı da bulundu. Arjantin halkına seslenerek, yaşam haklarını savunmalarını istedi.

 

Papa Franciscus, ‘Yaşam ve adaletin savunmasına katkıda bulunmak’ konusunda yapılacak düzenlenme de halkı haklarını savunmaya çağırdı. İstismarlar için özür sunarak hakkını savunmasını istedi.

Papa Franciscus mesajinda, “Bazı girişimlerim nedeniyle hakaret işitenler. Affınızı istiyorum. Sizi temin ederim ki, niyetim iyiydi” sözlerini kullanarak dünyaya seslendi. Latin Amerika’da hizmet sunan kiliselerde yaşanan cinsel tacize karşı iddialara sert yanıt vermediğinden dolayı Hıristiyan dünyası tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Bir grup kiliselerde dini eğitimin verilmesi gerektiğini belirtirken cinsel tacizin yaşanmasını skandal olarak yorumladılar. Olayda görevini suiistimal eden herkesin uzaklaştırılması gerektiğini savundular.

 

Franciscus’ın mesajında, Arjantin Anayasası’nda yapılacak olan değişime karşı halkın yaşam hakkını savunmasını istedi. Katolik piskoposları desteklemek için yılda 6.5 milyon dolar harcadıklarını ifade belirtti.

virüs programı satın al

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir