Notice: Undefined variable: matches in /home/saglikper5so1/public_html/wp-content/themes/jannah/inc/theme-setup.php on line 92

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/saglikper5so1/public_html/wp-content/themes/jannah/inc/theme-setup.php on line 92

Notice: Undefined offset: 1 in /home/saglikper5so1/public_html/wp-content/themes/jannah/inc/theme-setup.php on line 96
Faydalı Bilgiler

Koli Bandı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Neredeyse her evde ve işyerinde olan, ihtiyaç olduğunda hayat kurtarıcı görevi gören koli bantları sarma, paketleme ve yapıştırma işlemlerinde kullanılır. İhtiyaca ve amaca uygun pek çok seçeneği olan bantların hepsinin birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Özellikle taşınma esnasında olmazsa olmaz denilen koli bantları, ürünlerin dayanıklılığını güçlendirir ve dış etkenlere karşı korur. Güçlü yapışma özelliği sayesinde kullanılan alan ile uyumlu olması, koli bandının en büyük özelliklerinden biridir. 

Kaliteli Koli Bandı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Bantların kullanım alanlarına göre çeşitleri bulunsa da ürünlerin belirleyici ortak özellikleri mevcuttur. Tüm koli bantları sağlam yapılı ve dayanıklı olması gerekmektedir. Yüksek koruyuculu segment içinde yer alan bantları etkileyen en önemli detay kullanım yüzeyi ve hava koşullarıdır. Bu noktadan ilerlendiği takdirde herhangi bir hasar alınmaması adına bantların kaliteli malzemeden üretilmiş olması gerekmektedir. Kullanılan materyal ne kadar kaliteli ise bandın sunduğu işlev de o denli güçlü olur. 

Yapışkan Özelliğine Dikkat!

Bantların kullanıldığı alanlar ile uyumlu olması için güçlü yapışkan özelliğe sahip olması gerekir. Yüzey ısısı ve ortamın havası yapışkan özelliğini ortaya çıkaran önemli detaylardır. Bu nedenle bantların zamana karşı dirençli olması ve yüksek koruma sağlaması için güçlü, dayanıklı ve rahat kullanılabilen ürünlerden yana seçim yapılmalıdır. Yapışkan özelliği güçsüz olan bantlar, yüzeye yapıştıktan sonra sökülme yapar ya da hava kabarcıkları oluşur. Yüzeye yapışması için fazla basınç uygulanmayan bantlar bu noktada doğru bir tercih olacaktır. 

İhtiyaç Duyulan Ebatlarda Seçim Yapılmalıdır

Basınca ve gerilmeye karşı dayanıklı olan koli bantlarının pek çok çeşidi ve tasarımı bulunurken aynı zamanda ebat noktasında da zengin ürün yelpazesine sahiptir. Genel kullanım için 45 mm x 100 m ölçüsü tercih edilir fakat özel kullanım gerçekleşecekse daha farklı ebatlar incelenmelidir. Fabrikalarda, kargo şirketlerinde, mağazalarda, ofislerde ve ev tipi yerlerde bu ölçü kullanıma uygunluk sağlar. Fakat daha yoğun paketleme ve ambalajlama işlemleri yapılıyorsa, büyüklüğü ve ağırlığı farklı seçenekler değerlendirilmelidir.

Özel Tercihler Heyecan Verir

Gelişen teknoloji ve dekorasyon sayesinde küçükten büyüğe her üründe ve sektörde zengin içerikler üretilmektedir. Koli bantları konusunda da farklı renk ve desen seçenekleri artış gösterirken, son yılların en sevilen ürünleri arasında yerini almıştır. Duvar dekorasyonu noktasında çok tercih edilen renkli koli bantları aynı zamanda taşınma ya da markalaşma noktasında da gerçek bir fark yaratır. Bantlara markanın adı ve logosu baskı yapılabilir. Bu şekilde ürünler özelleştirilerek sunulduğunda dikkat çekici bir yapıya sahip olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir