Gündem

Sağlık Bakanlığı “150 Endoskopi Cihazı Siparişi”

Sağlık bakanlığı tarafınca Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdür Hüsem Hatioğlu, açıklamalarında sağlık bakanlığı ihale yöntemi ile endoskopi cihazı aldığını duyurdu. Alanında son teknoloji ürünler, Edirne’den Konya’ya ülkemizin dört bir yanına uzmanı ve servisi olan hastanelere kurulacak.

Hatipoğlu açıklamalarında sağlık alanında endoskopi cihazlarının önemini anlattı.

Sindirim sistemi ve bağırsaklarda endoskopi cihazı sayesinde kontrol edilebileceği vurgulandı. Yemek borusu, mide, on iki parmak bağırsaklarının incelenmesinde yararları olacağı söylendi.

“Bu işlemi yapan uzman doktorun teşhisi koymasına yardım eder”

“Endoskopide ince ve son derece yumuşak boru şeklinde kendine ait özel ışık kaynağı bulunan, cihazın ucundaki kamerayla geçtiği bölgeler ekrana yansıtılır. Bu işlemi yapan uzman doktorun, bu görüntülere bakarak sindirim sisteminin iç yüzeylerini görmesine ve teşhisi koymasına yardım eder. Gerekirse tanı için biyopsi alınabilir. Ayrıca polip çıkarma ve kanama durdurma gibi tedavi edici işlemler de yapılabilir. Endoskopi cihazı, reflü hastalığından ülsere, kalın bağırsak polip ve kanserine kadar birçok hastalığın teşhisinde ve tedavisinde önemli rol oynuyor.
Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan açık ihale yöntemiyle 150 endoskopi cihazı alımı yapılmıştır. Alanında son teknoloji ürünü bu cihazların, Edirne’den Konya’ya, ülkemizin dört bir tarafındaki uzmanı ve servisi olan hastanelerimizde önümüzdeki günlerde kurulumuna başlanacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir