Gündem

Dünyanın En Pahalısı Türkiye

Daily Mail’in tarafından pasaport bedelleri arasında yapılan araştırmalar doğrultusunda Türkiye’nin pasaportu 51 ülke arasında en pahalısı olduğu belirtildi. Araştırmaya katılan ülkelerin başında Türkiye, İngiltere, İsveç, Almanya, Danimarka gibi ülkelerin pasaport bedeli 166 Sterlin olması en pahalı ülkeler arasına dahil edildi.

51 ülke arasında araştırmasında en pahalısı Türkiye’nin olduğu belirtildi. Daily Mail’in haberinde Türkiye’nin de Avrupa ülkeleri arasına girmemesine rağmen pasaport fiyatların oldukça yüksek olduğuna dikkat çekildi.

Araştırma İngiltere’nin en çok satan gazetelerinden olan Daily Mail tarafından yapıldı. 51 ülkenin dahil edildiği araştırmada pasaport bedeli, vizesiz giriş gibi değerler karşılaştırılarak yayımladı. Araştırmalar sonucunda Türkiye, İngiltere, İsveç, Almanya, Danimarka gibi ülkelerin pasaport bedellerinin en yüksekleri olduğu açıklandı. En ucuz pasaport bedeli Birleşik Arap Emirlikleri’nde ortaya çıktı, 9 Sterlin karşılığında pasaport alabiliyorsunuz.

Vizesiz giriş yapabile ülkeler arasında İsveç ilk sırayı aldı. İsveç vatandaşı pasaportu ile 174 ülkeye giriş yapabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir