Gündem

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Come To Health’ çağrısı

Sağlık Bakanlığı obeziteye karşı Twitter hesabından herkesi şaşırtacak paylaşımda bulundu. Vatandaşları sağlıklı yaşama teşvik etmek amaçlı olarak “Come To Healt (Sağlığa gel)” paylaşımı yaptı.

Beşiktaş Spor Kulübü’nün İspanyol futbolcu Alvaro Negredo’nun transferinin ardından “Come To Beşiktaş” videosu sosyal medyada büyük ilgi gördü. Videoya Sağlık Bakanlığı da ilgi göstererek herkesi şaşırtacak video hazırladı.

Daha önce “pokemon” paylaşımıyla sağlık uyarısı yaparken, bu seferde obeziteye dikkat çekmek amaçlı sağlıklı yaşama dair paylaşım hazırladı. Obeziteye karşı mücadele teşvik etek için sosyal medya üzerinde “Come To Healt (Sağlığa gel)” paylaşımı yaptı.

Bakanlık Twitter, Facebook ve Instagram sosyal medya hesaplarından daha önce çeşitli paylaşımlar yapılmıştı. Şimdi obeziteye mücadele için #SağlığaGel ve #ComeToHealt etkileri ile paylaşımlar yapılmaya başlandı.

Paylaşılan görselde spor yapan kişi, kilolu arkadaşına “her gün 10 bin adım atmalısın” diyerek sağlıklı yaşama çağrışım yapıyor. Paylaşımda vatandaşlara “siz de yakınlarınızı sağlık için #HerGün10BinAdım atmaya davet edin” mesajı vermektedir. Sosyal medya kullanıcıların ilgisini çeken paylaşımı Trend Topic’e girdi.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ’NDEN DESTEK

Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlığa gel” paylaşımını Beşiktaş Spor Kulübü’nün desten geldi. Takımın resmi Twitter hesabından “retweet” yapılarak yayınlandı. Bakanlığın #ComeToHealth ve #SağlığaGel paylaşımları kısa süre içerisinde sosyal medyamın gündeminde oldu.

Beşiktaş’ın yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma’nın yeni transferlerden Pepe’yi telefonla arayarak “Merhaba dostum, nasılsın? Beşiktaş’a gel” demesiyle başlayan videoda Pepe, “Merhaba Quaresma, Beşiktaş’a geliyorum” yanıtını vermişti.

saglikbakanligi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir