Gündem

Sağlık personellerinden “şiddet” protestosu

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi önünde toplanan 20 sağlık çalışanı, sağlık personellerine uygulanan şiddeti protesto etti.

 

SAĞLIK PERSONELLERİNE ARTAN ŞİDDET

 

Kamu ve özelde sağlık hizmeti veren sağlık personellerine yönelik her geçen gün şiddetinin arttığı belirtildi. Dr. Hafize Türkmen, 2014 yılında 284 kadının eş, sevgili, erkek kardeş ve yakınları tarafından öldürüldüğü belirtildi.

 

Hukuk kurallarına göre verilen cezanın caydırıcı olmadığını, suçluların rahatlıkla sağlık çalışanlarına yönelik şiddete devam ettiğini belirtti. Dr. Türkmen, “Yılın 11 ayında ise 250 kadın yaşamını yitirdi. Kadına yönelik şiddeti ayrımcılığı, olağan akışına uygun gören, cinayete tahriki ve faillerine haksız ceza indirimini gelenekselleştiren, kadını sosyal yaşamdan koparıp eve kapatmayı politika sanan bu egemen patriarkal (ataerkil) anlayışı protesto ediyoruz” diye konuştu.

 

CEZALARINDA İNDİRİM

 

Dr. Türkmen “saygınlık indirimi, “tutku derecesinde aşk indirimi” adı altında zanlıların suçlarını masumane göstermesine hayır dediklerini belirtti. Sağlık çalışanları toplumun bir parçası olarak sorumluluklarını yerine getiren personellerdir. Yasal düzenlemeler için bir an önce harekete geçilmesini vurguladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir