Gündem

Sağlık Personellerine Karneli Sözleşme

Sağlık Bakanlığı’ndan yöneticilere karne sözleşmesi. Yönetimi kötü olanların sözleşmeleri yenilenmeyecek. İl, İlçe müdürü, Başhekim başta olmak üzere hastane yönetimi kötü olan yöneticilere bir daha sözleşme yapılmayacak.

 

İl müdürleri ataması yılbaşına kadar tamamlanacak. Başarıyı arttırmak amaçlı olarak 9 bin 300 sözleşmeli sağlık personeline karne verilecek. Karneler sözleşmenin yenilenmesinde belirleyici etkiye sahip olacak. Sözleşmeli il müdürleri, müdürler, müdür yardımcıları, başhekimler, başhemşireler sözleşmeli olarak görev alacak. Örneğin önemli bir hastanenin yönetiminde olan bir kişi hastanenin gerilemesine sebep oluyorsa karnesine düşük not düşülecek. Başarısız olan yöneticiler ile tekrar sözleşme yapılmayarak hastanelerde ileri gidilmesi bekleniyor. Başarı ile hastane yönetenler terfi ettirilerek sözleşmeleri yenileneceği açıklandı.

 

EMEKLİ DOKTORLARA İŞ İMKANI

Emeklilik yaşının 72’ye yükseltilmesi ile alanında uzmanlaşmış doktorlar ile hastanelerde tedavide ileriye gidilmesi bekleniyor. Yılların verdiği tecrübeler sayesinde çalışma imkanları sunulacak. Değerlendirmeler yapılarak iş yapma kabiliyetini kaybetmeyenler il müdürlerince uygun görüldükleri takdirde hekimliğe geri dönebilecekler.

 

120 BİN DOKTORA KARNE VERİLECEK

Geçtiğimiz yıllarda doktorlara karne verilmesi üzerine çalışmalar başlatılmıştı, çalışmaların sona geldiğini belirtilirken Sağlık Müsteşarı Gümüş “konunun artık uzmanıyım” diyerek sözlerini tamamladı.

işletim sistemi lisansı satın al

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir