GündemSağlık Personelleri

Yine doktora şiddet

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları Hastanesinde geçen olay dün meydana geldi. Kadın doğum Uzmanı görevini yerine getirirken, hasta yakını tarafından darp edilmesi kınandı. Hastanenin önünde hasta yakını tarafından darp edilerek kaldırdığı hastanede ilk müdahalesi gerçekleştirildi. Bunu takiben Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp fakültesi Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı.

Darp eden şahıs ise G.G. (28) polis tarafından göz altına alınarak Polis Merkezi’nde ifadesi alınarak adliyeye sevk edildi. Savcıya verdiği ifadeden sonra serbest bırakıldı.

Sağlık personellerine yönelik şiddetin her geçen gün artması büyük tepki çekmektedir. Meydana gelen olaylara karşı toplumsal olarak insanlar oldukça şikayetçi. Özelikle tedavi hizmeti alan hastaların doktorların bu şekilde darp edilmesi kınadıklarını belirttiler. Doktorlara yapılan darp olayların her geçen gün artmış olması sağlık alanında hizmetlerde zayıflamaya sebep olmaktadır.

Doktorlar artık hastalara müdahale etmekten çekinir oldular. Sağlıklı bir gelecek için doktorların yaptığı müdahaleler yetersiz kaldığı gözlemlenmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir