Gündem

Aile Diş Hekimliği Geliyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, aile hekimliğinin hizmetleri sonlanması sonucunda diş hekimliği açılarak hizmete başlayacağını belirtti. Aile hekimliği proje kapsamında hizmetler oldukça faydalı olarak devam ederken, diş hekimliği ile ağız sağlığının her noktaya ulaştırılabileceği açıklandı. Sistemin kurulması ile aile diş hekimliğinin gelmesi 3 yaşından itibaren kişilerde diş sağlığı sağlanacağı olmuştur.

Müezzinoğlu ziyaretlerde bulunmak üzere İstanbul’dan Edirne’ye geçiş yaptı. DSİ sosyal tesislerinde basın toplantısı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, aile hekimleri hizmetlerinde oldukça başarılı olduğu gibi halk sağlığını ilgilendiren diğer konulardan birisi ağız sağlığı olmasından aile diş hekimliği için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Aile hekimlerinde başarılı bir yapıma imza attıkları gibi diş hekimliği de halk sağlığını doğrudan etkilediği belirtilmiştir.

Basın toplantısında gerekli açıklamaları yaptıktan sonra Edirne Devlet Hastanesi’ni incelemek üzere Bakan Müezzinoğlu çalışmalar ile ilgili bilgi almıştır. İnşaatı yapan firma yetkilileri ile görüşme esnasında ilaç firması Abdi İbrahim tarafından 2 milyon liraya restore edildiği öğrenilmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir