Faydaları

İncir Yaprağı Faydaları Nelerdir?

İncir yaprağı, incir meyvesi gibi doğal bir ilaçtır. Özellikle şeker hastalarının kullandığı incir yaprağı faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Çok bilinmeyen bu ilaç kabızlıktan , iltihaplanmaya kadar bir çok derde iyi gelmektedir. Çayı demlenerek içildiği gibi kendisi de yenilebilir. Ayrıca incir yaprağı sütü faydaları da çok fazladır. Çok bilinmeyen doğanın mucizesi olan incir yaprağı faydaları nelerdir? İncir yaprağı çayı nasıl demlenir? Nasıl tüketilmelidir?

İncir yaprağı, incir gibi yüksek oranda lif içermektedir. Temizce topladıktan sonra güzelce yıkayıp kurutulur. Kuruyan incir yaprakları damarlarından ayrılarak tıpkı nane ve kekikte olduğu gibi ufalanarak bir kavanozda saklanır. Çorbalara serperek, çayı demlenerek tüketilebilir. Kuru incir yapraklarının faydasını görmek için her gün bir tatlı kaşığı tüketmek yeterli olacaktır.

İncir Yaprağının Faydalarıİncir Yaprağı İle Şeker Hastalığı Tedavisi

İncir Yaprağı İle Şeker Hastalığı Tedavisi

İncir yaprağının en bilinen özelliği şeker seviyesini düşürmesidir. Her gün incir yaprağı çayından bir bardak içildiğinde şeker seviyesi dengelenmiş olur. Düzenli bir ay boyunca kullanılırsa diyabet seviyesi ciddi oranda düzelmiş olur.  İçerisinde doğal insülin bulunur ve şeker seviyesi düzenlenmiş olur. İstenirse sabah yarım bardak akşam yarım bardak şeklinde de içilebilir.
İncir yaprağı kürüne başlamadan önceki şeker seviyenizi not edin ve bir ay düzenli kullanım sonrasında ki şeker seviyesini karşılaştırın. Ortadaki açık ara farkı sizde göreceksiniz.İncir Yaprağı İle Kalp ve Obezite Tadavisi

İncir Yaprağı İle Kalp ve Obezite Tedavisi

Kandaki trigliserit seviyesinin yükselmesi kardiyokavküler ve kroner arter sorunlarına neden olmaktadır. Kalp krizi ve obezitenin oluşmasına nedendir. Çok tehlikeli sonuçlar doğmasına neden olan trigliserit seviyesinin yükselmesi zaman içerisinde oluşur. Bu nedenle yediğiniz gıdalar ile bu seviyenin düşmesini sağlamalısınız. Yemek sonrası halsizlik, yorgunluk gibi şikayetler en bilinen belirtileridir. Genelde kilolu kişilerde çok daha fazla görülmektedir. Bunun nedeni de trigliserit seviyesinin yükselmesinin kiloya neden olmasıdır. İncir yaprağı çayından her gün bir bardak içilmesi bu seviyenin düzenlenmesine ve düşmesine yardımcı olmaktadır.
İncir yaprağı varisi önlemektedir. Varis olan kişilerin damar yollarının açılması için incir yaprağı suyu içmesi faydalıdır.  Varis giderici ve damar onarıcı özelliği ile çok büyük bir şifa kaynağıdır.İncir Yaprağı  Nasıl Kilo Verdirir

İncir Yaprağı  Nasıl Kilo Verdirir?

İncir yaprağı çayını diyet listenize eklerseniz çok kısa sürede kilo verebilirsiniz. Kandaki yağ yakılımını sağlayan çay kolesterolü de dengelemektedir. Ayrıca metabolizmayı hızlandırmaktadır. Bunun yanında yağ yakılımını çabuklaştırır. Çok sağlıklı olan incir yaprağı çayı içildiğinde bir çok hastalığa şifa olduğu gibi kilo verilmesine de yardımcı olmaktadır.
Kandaki trigliserit seviyesinin düşmesi de kilo vermekte çok etkilidir. Ne yaparsam yapım kilo veremiyorum diyen bir çok kişinin kandaki trigliserit miktarı yüksektir. Bu miktarın düşürülmesi otomatik kilo vermeye yardımcı olur.İncir Yaprağı ile tansiyon tedavisi

İncir Yaprağının Tansiyona Faydası

İncir yaprağı çayı kan basıncını düzenlemektedir. Özellikle yüksek tansiyon sorunu olan kişilerin mutlaka kullanması gerekmektedir. Düzenli içildiğinde tansiyonu dengeler ve geçmesini sağlar. Her gün bir bardak incir yaprağı çayı mümkünse sabah aç karna içilmelidir.

İncir Yaprağı Çayı Kalsiyum Kaynağıdır

İncir yaprağını özellikle menopoza girmekte olan yada girmiş olan kadınların içmesi gerekmektedir. Kalsiyum deposu olan incir yaprağı kemik ve diş sağlığı için çok önemlidir. İncir yaprağında yüksek oranda kalsiyum olduğu bilimsel araştırmalar sonucunda görülmektedir. Gelişmekte olan çocuklara da içirilmelidir.

İncir Yaprağı Bronşit ve Solunum Yolu Hastalıklarını Geçiriyor!

Solunum zorluğu çeken, bronşit  yada solumun yolu enfeksiyonu geçiren kişilerin içmesi önerilir. Solunum yolu enfeksiyonlarının geçmesini sağlayan incir yaprağı çok iyi bir enfeksiyon gidericidir. Gribal enfeksiyonların geçmesini de sağlayan incir yaprağı tüm enfeksiyon hastalıklarında rahatça kullanılabilir.

İncir Yaprağının  Böbreklere Faydası

İdrar yolu enfeksiyonlarının geçmesini de sağlamaktadır. Böbrek dostu olan incir yaprakları böbrekleri temizler ve idrar yolu enfeksiyonunun geçmesini sağlamaktadır.Böbrek taşlarının düşmesinde de yardımcı olmaktadır.İncir Yaprağı İle Kabızlık Tedavisi

İncir Yaprağı İle Kabızlık Tedavisi

İncir yaprağı çayı her gün düzenli içildiğinde kabızlığı yok eder. Doğal bir müshil olan incir yaprağı bağırsakların rahat boşalmasını sağlamaktadır. Bu nedenle diyet listelerinde de verilir. Her gün aç karna bir bardak incir yaprağı çayı içildiğinde bağırsaklar boşalır, intihap önleyici özelliği ile bağırsak ve mide de ki yaralar tedavi edilir. Basur sorunu yaşaranlar için bulunmaz bir tedavi yoludur. İstenirse incir yapraklarından yapılan lapa basurun üzerine konur. Bu şekilde memelerin çok daha kısa sürede küçülmesini sağlar.

İncir Yaprağının Ülsere Faydaları

İncir yaprağını çiğ olarak çiğneyip suyu yutulduğunda midedeki ülser tedavi edilmektedir. Doğal bir ilaç olan incir yaprağı içerisindeki bileşenler çok etkili bir ilaçtır. Ülser başta olmak üzere midedeki bir çok sorunun tedavisinde bullanılır. İstenirse her gün bir bardak kadar incir yaprağı çayı da içilebilir.İncir Yaprağı Kanseri Önlüyor

İncir Yaprağı Kanseri Önlüyor!

İncir yaprağının zararlı hücrelerin gelişmesini önlediği bilinmektedir. Kanser riski taşıyan kişilerin düzenli yada aralıklarla incir yaprağı çayı içmesi vücuttaki zararlı hücrelerin çoğalmasına engel olmaktadır. Ayrıca toksinlerin dışarı atılmasını sağlayan incir yaprağı doğal bir anti-kanserdir.

İncir Yaprağı Çayı Anne Sütünü Arttırmaktadır

İncir meyvesindeki tüm faydalar yaprağında da vardır. İncir yaprağı çayı anne sütünü arttırmakta ve çok daha güçlendirmektedir. Enfeksiyon giderici özelliği ile annenin çabuk hastalanmasını önler. Bebeğe geçen sütün de toksinlerden ve zararlı maddelerden arınmasını sağlar. Çok faydalı ve eşsiz bir ilaçtır.

İncir Yaprağı Çayı Romatizmaya ve Eklem Ağrılarına İyi Gelir

İncir yaprağı çayı içerisindeki bileşenler enfeksiyon gidericidir. Bu nedenle doğal bir romatizma ilacıdır. Romatizma hastalarının her gün düzenli bir bardak incir yaprağı çayı içmesi önerilir. Ayrıca eklem ağrısı çeken kişilerin de içmesinde fayda vardır. Doğal bir ağrı kesici özelliği olan bu çay eklemlerdeki iltihaplanmayı ve zedelenmeleri de tedavi etmektedir.İncir Yaprağı Sütünün Faydaları Nelerdir

İncir Yaprağı Sütünün Faydaları Nelerdir?

El ve ayaklar olmak üzere vücudun bir çok yerinde nasır, et benleri ve siğiller çıkmaktadır. Bu siğil, nasır ve benlerin üzerine sürülmektedir. Bir inciri koparın ve kopardığınız yerden bir miktar süt çıkmaktadır. Bu süt siğil ve benleri yok etmekte etkili bir ilaçtır. İncir meyvesi kopardığınızda da çıkan bu süt doğal bir mucizedir ve aynı etkiyi yapmaktadır. Her gün düzenli bu sütü siğil, nasır  ve benlere sürmek küçülmelerine ve yok olmalarına yardımcı olur.

İncir Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

  • 3 adet incir yaprağı
  • 5 bardak su

Yapılışı
Üç adet incir yaprağını yıkayın ve bir tencere içerisine koyun. Üzerine 5 bardak su ilave ederek su kaynadıktan sonra 15 dakika daha  kaynatıp altını kapayın. Soğuduktan sonra içilir.

İncir Yaprağı Nasıl Kurutulur?

İncir yaprakları temiz bir şekilde yıkanır, süzdürülür ve bir bez üzerine konur. Nane ve kekikte ki gibi bir tepside kurutulur ve ufalanarak saklanır.

Kuru İncir Yaprağının Çayı Nasıl Yapılır?

  • Bir tatlı kaşığı incir yaprağı kurusu
  • 1 bardak sıcak su

Bir bardak sıcak su içerisine bir tatlı kaşığı incir yaprağı konur ve demlenmesi için 10 dakika bekletilir. Demini alan çay isteğe göre bal yada limonla tatlandırılarak içilir.

İncir Yaprağı İle  Zona Tedavisi

İncir yaprağı çayı bir çok hastalığa şifa olduğu gibi zona gibi cilt problemlerine de faydalıdır. Kaynatılan incir yapraklarının suyu zonaya düzenli sürüldüğünde tedavi edici özellik taşımaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir