Sağlık

Boyun Düzleşmesi Ağrıları Nerelere Vurur?


Boyun Düzleşmesi Ağrısı

Boyun düzleşmesi ağrıları nerelere vurur, boyun düzleşmesi neden olur? Bir çok insanın yaşadığı, çok ciddi bir iskelet sistemi problemi olan boyun düzleşmesine gerekli önem verilmemektedir. Oysa ki önemsiz sayılan boyun düzleşmesi sadece boyunda değil vücudun bir çok yerinde ağrıya ve bir çok sağlık sorununa neden olmaktadır.

Boyun omurlarının öne doğru kayması sonucu normal duruş şeklinin bozulmasına boyun düzleşmesi adı verilmektedir. İskelet sistemi kıvrımlı bir yapıya sahip olağan üstü yaratılmıştır. Bel, boyun ve sırt kısmındaki kıvrımlar sayesinde hareket kabiliyeti en üst seviyededir. Boyun bölgesi C şeklinde bir kıvrıma sahiptir ve omuzlardan başlayarak başın arka kısmında bitmektedir. Boynun baş kısmını dengede tutmasını sağlayan boyun bölgesindeki omurlardır.

Boyun omuzları arasında küçük yastıkçıklar bulunur. Bu yastıklar sayesinde omurlar birbirine değmez ve boyun hareketleri çok daha rahat yapılır. Boyun vücudun en önemli yerlerinden biridir. Beyne giden kan damarları bu bölgeden geçerken, beyinden vücuda yayılan sinirler de bu bölgeden aşağıya doğru inmektedir. Bu bölgede oluşan bir problem bu nedenle tüm vücudu etkilemektedir.

Yanlış duruş şekli, başı öne doğru çok eğme gibi bir çok nedenle boyun düzleşmesi oluşmaktadır. Çok yavaş oluşan boyun iskeletindeki düzleşme ancak oluştuktan sonra fark edilmektedir. Tedavisi ise erken dönemde yapılmazsa boyun fıtığı başka olmak üzere bir çok boyun problemine neden olur. Boyun düzleşmesi boyun ağrılarının yanında çevre organlarda ağrıya neden olan bir durumdur.Boyun Düzleşmesi Ağrıları Nerelere Vurur

Boyun Düzleşmesi Ağrıları Nerelere Vurur?

Boyun düzleşmesi son derece ağrılı bir durumdur.  Omurlar küçük kemik parçalarıdır. Diskler ise onların arasındaki yastıkçıklardır. Bu kemiklerin yerleri öne doğru eğildiği için bu yastıklarda da hasar oluşur. Diskler zamanla aşınır ve zarar görür. Boyun düzleşmesi sonucu disklerin arasından geçen sinirler baskıya uğrar. Bu baskı ise ağrıya neden olur. Baskı hangi sinirin üzerinde ise o sinirin etkilediği organ yoğun ağrı hisseder.

Boyun düzleşmesi başlarda boyun ağrısı belirtisi verirken ileri seviyelerde boyunda kireçlenme, kol ve ellerde his kaybına ve uyuşmaya neden olur. Beyne giden damarların geçtiği bölge olan boyun bölgesindeki bu rahatsızlık beyne zaman içerisinde yeterli kan gitmemesine ile sonuçlanır. Beyin fonksiyonlarının zamanla bozulmasına neden olan bu durum birden bire değil ama zaman içerisinde oluşur. Beyinle ilgili en çok yaşanan sorun unutkanlık sorunudur. Nörolojik hastalıkların yanında kulak çınlaması, duyma sorunu, baş dönmesi en çok görülen rahatsızlıklardandır. Boyun bölgesinden iç organları etkileyen sinirler de geçmektedir. Bu nedenle kabızlık, böbrek fonksiyonlarının bozulması, mide, karaciğer ve bağırsak sorunları en çok yaşanan rahatsızlıklardandır. Boyun düzleşmesi sadece başka bölgelerde ağrı yapmakla kalmaz bir çok organın bozulmasına neden olur. Bunun yanında boyun düzleşmesi ağrıları nerelere vurur, bu bölgeler hangileridir?Boyun Düzleşmesi Kol Ağrısı Yapar mı

Boyun Düzleşmesi Kol Ağrısı Yapar mı?

Boyun düzleşmesi ağrısı en çok kol kısmına vurmaktadır. Bel düzleşmesi bacaklar ve kalça kısmına ağrı yaparken boyun düzleşmesi kol ve elleri çok daha fazla etkilemektedir. Kolda uyuşma, his kaybı, ağrı ve güç kaybı en çok yaşanan belirtileri arasındadır.

Kol bölgesine giden tüm sinirler boyun bölgesinden geçer. Parmakların hareketleri, kolun tüm işlevleri bu sinirlerin sağlıklı olması ile mümkündür. Boyun bölgesinde bu sinirlere oluşan bir baskı işlevlerinin tam olarak yapılmasına engel olur. Aynı zamanda kolun üst ve alt bölgesinde şiddetli ağrılara neden olur. Kolda ve ellerde uyuşma, karıncalanma ve his kaybı ileri derecede boyun düzleşmesi belirtilerindendir. Boyun düzleşmesinin ilerlemesini engellemek amaçlı tedavi yapılmaz ise ileri derecede ağrı ve belirtiler görülmektedir. Ameliyat kararı boyun düzleşmesinde çok zor verilen bir karardır. Bu nedenle boyun düzleşmesi ilk belirtileri görüldüğünde fark edilirse bu tür ağrı ve şikayetler ilerlemeden fizik tedavi gibi yardımcı tedaviler ile önlenebilir. Hastaya verilen egzersizler düzenli yapılır ise hastalık ilerlemeden önlenir ve hasta çok daha ağrısız bir yaşam sürebilir.Boyun Düzleşmesi Sırt Ağrısı Yapar mı

Boyun Düzleşmesi Sırt Ağrısı Yapar mı?

Boyun bölgesinde oluşan bir rahatsızlık en yakın bölge olan sırt kısmında ağrılara neden olur. Boyun düzleşmesi sırt bölgesindeki iskelet sistemini ve kasları çok ciddi etkiler. Bu bölgedeki kasların gerilmesine ve zaman içerisinde kemikleşmesine neden olur. Sırt bölgesindeki ağrılar en çok çok fazla ayakta kalındığında, çok oturarak yapılan işlerde kendini ciddi şekilde belli eder. Omurlar ve diskler omuriliğe baskı yapar ve bu ciddi ağrılara neden olur. Boyun bölgesi özellikle soğuktan çok korunmalıdır. Gergin olan kas yapısı soğuktan çok kötü etkilenir. Boyun sıcak tutulmalı, kas gevşetici kremler ile masaj yapılarak sarılmalıdır. Boyun ağrıları diğer ağrıları da tetikleyerek kişinin günlük hayatını zorlaştırmaktadır. Yapılması gereken en önemli şey bol egzersizdir. Mutlaka boyun ve sırt kasları kuvvetlendirilmeye çalışılmalıdır. Kuvvetsiz olan kas yapısı bu gerilmelerden dolayı katılaşır ve zamanla kemiksi bir hal alır. Özellikle boyun bölgesinde kulunç dediğimiz kas problemi yaşanmasına neden olur. Boyun düzleşmesi en çok boyun bölgesinde kireçlenmeye neden olduğu için bu kireçlenme de zamanla ağrıların şiddetinin artmasına nedendir.

Boyun Düzleşmesi Baş Ağrısı Yapar mı

Boyun Düzleşmesi Baş Ağrısı Yapar mı?

Boyun düzleşmesi enseden başa doğru vuran ağrılara neden olur. Boyun omurları zamanla içerisinde bulunan diskleri tahrip eder ve bu tahribat omuriliğe baskı ile sonuçlanır. Baskının bulunduğu bölge değişmediği süre içerisinde ağrının geçmesi çok zordur. Kas gevşetici ve ağrı kesicilerin yardımı ile ağrı bir müddet hafiflese de ilaçların etkisi geçtiği anda ağrılar devam edecektir. Baş özellikle beyin boyun düzleşmesi nedeni ile zarar gören en önemli organdır. Beyne giden kan damarları boyun bölgesinden geçmektedir. Boyun bölgesindeki bu sorun nedeni ile beyne yeterli kan gitmemektedir. Bu sorun birden bire olmasa da zaman içerisinde gerçekleşir. Yeterli kan akışı sağlanamadığı için beyinde bazı bölgelerde beslenememe söz konusu olmaktadır. Alzheimer gibi bir çok beyin hastalığı ileri dönemlerde karşılaşılabilecek rahatsızlıklar arasındadır. Boyun düzleşmesi ağrılarının geçmesi ve ilerlememesi için yapılması gereken en önemli şey fizik tedavidir. Boyun düzleşmesi geçmese bile ilerleyerek hastalığın çok daha ileri seviyelerde hasarlara neden olması engellenebilir.Boyun Düzleşmesi Kulak Ağrısı Yapar mı

Boyun Düzleşmesi Kulak Ağrısı Yapar mı?

Genelde duruş bozukluğunun neden olduğu boyun düzleşmesi sorunu, boyna yakın tüm organları etkilemektedir. Kulak yapısı da bu durumdan en çok etkilenen organlardan biridir. Boyun olması gereken yerde değildir. Bu nedenle de boyun kas yapısı zamanla kemiksileşerek katılaşır. Kulaklarda ağrı, duymama, çınlama gibi bir çok sorun ise bu nedenle yaşanmaktadır. Kulak yapısında bozulma, kulak kemiklerinde kireçlenme ise zamanla yaşanabilecek sorunlar arasındadır.Boyun Düzleşmesi Kulak Çınlaması Yapar mı

Boyun Düzleşmesi Kulak Çınlaması Yapar mı?

Kulak çınlaması sorunu ile doktora gidildiğinde kulak yapısında bir sorun görülmemektedir. Kulak çınlaması ise boyun düzleşmesinde en çok görülen durumlardan biridir. Boyun düzleşmesi belirtilerinden olan kulak çınlaması boynun öne doğru kayması, bu bölgedeki kireçlenme nedeni ile yaşanır. Tedavisi ancak boyun bölgesinin fizik tedavi yada ameliyatla rahatlatılması sonucunda yapılabilir.

Boyun Düzleşmesi Baş Dönmesi Yapar mı

Boyun Düzleşmesi Baş Dönmesi Yapar mı?

Boyun düzleşmesi baş ağrısı yaptığı gibi baş dönmesine de neden olmaktadır. Baş dönmesi kulak içerisindeki kristallerin zamanla oynaması sonucu yaşanmaktadır. Birden bire değil ama zaman içerisinde yakın tüm organlarda tahribata neden olan bu hastalık ciddi ve önemsenmesi gereken bir durumdur.Boyun Düzleşmesi Mide Bulantısı Yapar mı

Boyun Düzleşmesi Mide Bulantısı Yapar mı?

Boyun düzleşmesi nedeni ile oynayan kristaller baş dönmesi yaptığı gibi ciddi mide bulantısına da neden olmaktadır. Boyun içerisinden geçen iç organları etkileyen sinirler de bu durumdan kötü etkilenmektedir. Mide en çok etkilenen iç organlardan biridir. Mide bulantısı, şişkinlik, hazımsızlık, ağrı gibi bir çok mide sorunu boyun düzleşmesi nedeni ile tetiklenmektedir.

Boyun Düzleşmesi İle Yaşanan Diğer Sorunlar Nelerdir?

Boyun düzleşmesi kişide kabızlık gibi bağırsak sorunlarına neden olur. İç organların bir çoğunda sorun yaşanmasına nedendir. Böbrekler, karaciğer, kalp, mide, bağırsaklar gibi bir çok iç organ bu durumdan kötü etkilenir. Boyun düzleşmesi boyun kanalının daralmasına bu nedenle de iç organların yeterli beslenememesine, beyinden gelen sinyalleri alamamasına, beyne giden sinyallerin yeterli düzeyde gitmemesine nedendir. Bu nedenle bir çok hastalığın yavaş bir şekilde başlamasına neden olur.

Kişide konsantrasyon eksikliği oluşur, zihnini tam toplayamaz, odaklanma sorunu yaşar. Kalpten beyne kan yeterli pompalanmadığı için beyin hasarlarının  yanı sıra kalp hastalıklarına da neden olur. Tansiyon zamanla yaşanabilecek hastalıklardan bir tanesidir.

Boyun düzleşmesi zaman içerisinde boyun fıtıklarının oluşmasında etkilidir. Boyun diskleri hasar görür ve çok kısa süre içerisinde fıtıklar oluşur. Boyun fıtıkları ise kişide ciddi ağrılara nedendir. Boyun kireçlenmesi zamanla oluşan diğer boyun sorunudur.

Çok önemsenmeyen bu durum zamanla kişinin bir çok sağlık sorunu yaşamasını tetiklemektedir. Boyun düzleşmesi ancak düzleşme oluştuğunda fark edildiği için geri dönüşü zordur. Düzleşme oluştuktan sonra fark edilen hastalıkta en azından diğer sağlık sorunlarının yaşanmaması için tedavinin yapılması ve ilerlemesi engellenmelidir. Konuyla alakalı olan Boyun düzleşmesine sıcak iyi gelir mi? makalemizi okumanızı tavsiye ederim.

Windows 7 Ultimate Satın Al

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir