Sağlık

Eşek Sütünün Bardağı 20 TL Faydası Paha Biçilmez

Market raflarında veya marketlerde göremeyeceğiniz eşek sütünün inanılmaz faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Bir çok hastalığın şifası olduğu bilinmekte.

 

EŞEK SÜTÜ DEYİP GEÇME

İnek, keçi ve manda sütünü biliyorduk, son zamanlarda ortaya çıkan eşek sütü tam bir şifa kaynağı olduğunu biliyor muydunuz? Bardağı 20 TL’den satılan eşek sütü, kanser başta olmak üzere bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmakta. Yatağan ilçesinde Bozarmut Mahallesi’nde evi bulunan çiftçinin, bahçesindeki eşeklerin sayısı artırması dikkatleri çekti. Eşeklerden elde ettiği eşek sütünü ve eşek sütünden yapılan sabunları satış için pazarlamaya başladı. 2013’te 20 eşekle işe başlarken, bugün 42’ye çıkardığını ve günde 5 litre süt sattığını belirtti. Eşek sütü akciğer, mide ve bağırsak önlediği, astım, bronşit ve siroz hastalıklarının tedavisinde kullanıldığını açıkladı. Litresini 15 liradan satmaya başladığını açıkladı.

 

EŞEK SÜTÜNDEN SABUN SAĞLIĞA İYİ GELİYOR

Eşek sütünden yapılan sabun cilt kırışıklarını önlüyor. Cilt bakımında birebir olan eşek sütünün oldukça faydalı olduğunu açıkladı. Kendilerinden üretime başladığını, yapılan sabunların cüzi miktarda satıldıklarını belirtti. Eşek sütünden elde edilen sabunların turistlerinde büyük ilgisini çektiğini ifade etti.

 

KRONİK HASTALIKLARA İYİ GELİYOR

Eşek sütü kronik astım, bronşit, siroz hastalıklarının tedavisinde yardımcı olduğunu açıkladı. Sütün içinde yer alan antioksidan maddeler zehirlenmeyi önlediğini ifade etti. Akciğer ve kolon kanserinin tedavisinde önemli olduğunu belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir