Sağlık

Kanser çok eskiden beri hayatımızda

Bilim insanları, kanser hücrelerinin milyonlarca yıl öncesine dayandığı teorisini ortaya attı. Yaklaşık 1,7 milyon öncesindeki fosillerde kanser bulgusuna rastlandı.

 

“South African Journal of Science” dergisinde yayınlanan çalışmada Güney Afrika’da bir mağarada bulunan fosilin incelenmesinde kanser hücresine rastlandığı ortaya çıktı. Araştırmacılar tarafından Mağara’da bulunan ayak parmağında kemik tümörünün olduğu görüldü. Bilim insanlarını şoke eden olayda kanserli hücrelerin yaşamımızla değil insanların doğasında olduğu açıklandı.

 

Daha öncesinde 120 bin yıl öncesindeki fosilde tümör bulunmuştu.

 

Araştırmacılar tarafından fosilin insanoğlunun sanılandan çok daha uzun süre kanserle mücadele ettiğini gösterdi.

 

Witwatersrand Üniversitesi’nde görevli Odes, “İnsanlar, kanserin modern yaşam tarzı ve doğal ortamdaki değişiklerle ilgili olduğunu düşünüyor.

 

Kanser bulguları insanlık tarihinden daha önceye dayandığını gösteriyor.

 

Kötü huya sahip olan kanserli hücrenin milyonlarca yıl boyunca kendini koruduğu gözlemlendi.

 

Ayak kemiğinin içinde bulunan kötü huylu kanser, modern insanların yaşamında da görülmektedir. İnsanların hayatını etkilediği tedavi edilmemesi durumunda kansere açık ediyor.

 

Uzun zaman boyunca kanser hücresinin olup olmadığı araştırılmıştır.

 

Acı bir durum canlıların yürümesini ya da koşmasını engellemektedir. Yırtıcı hayvanlardan kaçmaları için zarar vermektedir.

 

Çeşitli X-Ray teknolojileri kullanan bilim insanları, rastladıkları ayak parmağı fosilinde kansere rastladı.

 

Kanser hücrelerinin modern varlığı görülmüş oldu. Modern tıp kanserinin ve tümörlerde etkili olduğunu gözlemlemiştir. Yaşam tarzını olumsuz etkiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir