Sağlık

Kavun Maskesi Tarifleri Cilt Dostu

Yaz aylarının serinletici meyvesi olan kavun, cilt güzelliğine önem veren bayanlarında tercihi oluyor. Güzelleşmenin yanı sıra sağlığı koruyucu etkiye sahiptir. Bunlardan biri kavunlu sıkılaştırıcı maskelerden geçiyor.

 

Kavunla Cilt Sıkılaştırma 

  • 1 adet kavun

Bu maskede kavunun kabuğu kullanılmaktadır. Bu nedenle de iyice yıkanmalıdır. Kavunun kesilen kabuğundaki yeşil kısımlar blender aracılığı ile iyice karıştırılmalıdır. Cilt tamamen temizlendikten sonra hazırlanan kavun maskesi göz çevresi ve dudaklara temas etmeden sürülmelidir. 5 ila 10 dakika beklendikten sonra da yüz ılık su ile yıkanmalıdır. Bu işlem haftada 2 kez uygulandığında ciltteki fazla yağlar yok olacak, ayrıca cilt nemlenecektir. Aynı zamanda cilt sıkılaşırken pürüzsüz bir görünüm elde edilecektir.

 

Nemlendiricili Kavun Maskesi

  • Yarım adet kavun
  • 1 tatlı kaşığı polen
  • 1 çorba kaşığı süt tozu

Öncelikle yarım kavunun içi iyice ezilmeli. Sonrasında polen ve süt tozu ilave ederek karıştırılmalı ve bu karışım temizlenmiş yüze sürülmeli. 20 dakika bekledikten sonra da yüz ılık bir su ile durulanmalıdır. Bu maske, mükemmel bir nemlendiricidir.

 

Tüm Cilt Tipleri için Kavun Maskesi

  • Kavun
  • Su

1 bardak saf suyun içine 1 dilim kavun konulur ve birlikte kaynatılır. Sonrasında mikserden geçirilerek yüz ve boyun bölgesine sürülür. 15 ila 20 dakika beklendikten sonra da ılık su ile durulanır. Bu maske hafta 2 kez uygulanır faydası cildi sıkılaştırır ,pürüzsüzlük kazandırır ve cildi çok yağlı olanlarda cildin yağ dengesini ayarlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir