Sağlık

Su içmeyi asla unutmayınız

Uzmanlar tarafından günde 3 litre su tüketilmesi gerektiği her zaman dile getiriliyor. Su içilmesi kişilerin sağlık alanından faydalanmasına olanak sağlamaktadır. Su içecek olan kişiler bu sayede şifa bulmaktadır.

İnsan vücudu özellikle yaz aylarında susuz kalmaktadır. Günlük olarak 3 litre su ihtiyacınızı karşılamanız gerekir. Uzmanlar lüzumsuz olarak içilen suyunda faydadan daha çok zarar getirebileceği konusunda uyardı. Lüzumsuz su içmeye başlamanız size sağlık değil hastalık getirebileceği belirtiliyor. Azıda zarar çoğu da zarar olarak tabir ettiğimiz şeyler olur, bunlar arasında suyun günlük 3 litre ideal miktarda vücut ihtiyacımızı karşıladığını gösterecektir.

Lüzumsuz su içmek zorlandığınızı gösterir. Günlük 3 litre mutlaka su içilmeli ama 8 litre içilmesi durumunda insanlarda zehirlenmeye yol açar. Çalıştığınız ve yaşadığınız ortama bağlı olarak su ihtiyacı vücudunuz için önemli kılınmıştır. İhtiyaçlarınızın belirlenmesi ve giderilmesi için gerekli olmaktadır.

Su kaybı ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir
Vücudumuzun büyük bir kısmı sudan oluştuğunu hesaplarsak Dr. Ahmet Şen “Kişilerin vücutlarının büyük kısmı sudan oluşmuştur, araçlar nasıl mazotla çalışıyorsa eğer insanlarda su sayesinde vücutlarının sağlığını koruyabilir” sözleri ile kendisin ifade etmişlerdir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir