Sağlık

Serinlemek İçin Sağlığınızdan Olmayın!

Yaz sıcakları ile baş etmenin yolu klimadan geçiyor olması hastalıklara davetiye çıkartıyor. Klimanın randımanlı kullanılması odanın serin kalması için yeterli olacaktır. Odanın genişliğine bağlı olarak 15-20 dakika çalıştırmak gerekmektedir. “Ülkemizde hemen her bölgede sıcaklıkların artması, insanların serinlemek için klimaları açmalarına neden oluyor. Klimaya ihtiyaç duyulan coğrafyalarda sürekli kullanılıyor olması, uzun süreli olma durumunda hastalıklara davetiye çıkartıyor. Bilinçsiz klima kullanıcılarına sağladığı faydalar oldukça fazla oluyor.” Dedi.

 

“Gereğinden fazla kapasiteye sahip klimalar “dur-kalk” yapacağından enerji tüketimi artacaktır. Düşük randımanda çalıştırmak odanın serin kalmasına ve enerji tasarrufunu sağlar. Odanızın klima kapasitesi uzmanlar tarafından ölçülerek belirlenmeli. Gereğinden fazla küçük ve büyük klimaların kullanılması ihtiyacı karşılamayabilir. Klimanın verimliliğine bakılmalı soğutma faktörü olarak COP ısıtmada EER değerleri önemlidir.

 

Klima bakımlarının sezon başında yapılmasını vurgulayan Kavi sözlerine şöyle devam etti:

 

“Klima iç ve dış ortamlarda hava değişikliğini sağlayan cihazlardır. Isı transfer yüzeyinde olası kirlenmeler sonucunda performans kaybı yaşanır. Cihaz dışarıdan aldığı havayı içeri iletirken filtrelerden geçirmektedir. Zamanla tıkanması yeteri kadar havayı içine alamamasına neden olur. Bakımı yapılmayan klimalarda performans kaybı yaşanacaktır. Coğrafyanın tozluk oranına göre klimanın bakımının da önemi var. Dışarıdan gelen toz filtreleri tıkaması ile beraber ciddi sıkıntılar yaşanabilir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir