Gündem

3 Çocuk Yap 1,300 TL Maaş Al

Çocuk yapmaya teşvik amaçlı görüşülen aile paketi sonunda Resmi Gazete’de yayımlanarak resmileşti. Aileler üçüncü çocuğa sahip olmaları durumunda 1,300 TL maaş alma hakkına sahip olacak.

Genç nüfusun artışına yönelik yapılan teşvik yatırımları sonucunda kişilerin isteklerini karşılayacak. Birinci çocuğa 300, ikinci çocuğa 400, üçüncü çocuğa 600 TL verileceği kararlaştırıldı. Paralar belirli şartları yerine getiren annelere verilecek. Aile bireylerinden anne yada babadan birisinin Türk olma şartı aranarak çocuk yapılmasına olanak sağlanacak. Türk ise parası Türk parası olarak verileceği yayımlanan bilgilerde yer aldı.

Bir çok çocuklu annelerin ailelerine destek amaçlı olduğu gibi genç nüfusun artması insanların çocuk yapmaya da teşvik edeceğini gösteriyor. Çocukların ihtiyaçları sağlandıkları gibi aile bütçesine olan destek nüfusumuza önemli değerler katacaktır.

İlk çocukta 2, ikinci çocukta 4 ve üçüncü çocukta 6 ay yarım gün çalışma imkansız olan kadınlara verilecektir. Kadınlar maaşlarının yarısı iş yerinden alırken yarısını ise iş-kur tarafından verilecek miktarı alacaklardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir